Overzicht van 2008

  Image

  ALINE ZWIERSTRA, HET RAADSLID VAN HET JAAR 2008  

  Tja, de nummers 3 , 2 en de winnaar, Raadslid van het jaar 2008. Ik ben er uit. Met dank aan alle adviezen die met stromen binnenvielen. Iedereen tevreden stellen kan echter niet.

  Op plaats 3:  Monique List, gedegen, vakkundig en vasthoudend.

  Op plaats 2:  Renate Richters, snel stijgend, aimabel zonder daarbij haar inzet en vastberadenheid te verliezen.

  Nummer 1 en Beste Raadslid van het jaar 2008: ALINE ZWIERSTRA

  Allen gefeliciteerd. 

  Voor Aline, de beker(s) en tot eind 2009 ook de wisselbeker en de nrs 2 en 3 zoals gezegd een flesje wijn. Op de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie te verkrijgen.

  Image

  Wat goed is komt snel. Tweede plaats voor Renate Richters

  Als Raadslid van het jaar 2008 is voor mij als Tweede beste geworden RENATE RICHTERS. Vooral in het tweede halfjaar liet Renate Richters meer en meer van zich spreken en liet zien dat het een toppertje in de dop is. Met steevast goede inbreng en op momenten en debatten waar het er toe doet liet ze zien ruggengraat te hebben en liet ze zich niet door meer ervaren raadsleden ondersneeuwen of overschreeuwen. Is eerlijk en verbindend. Een goed raadslid dat aan het opkomen is en met rasse schreden zich bij de ‘happy few’ lijkt te gaan voegen.
  Uit de toegereikte reacties werd haar naam zeer veelvuldig genoemd. En dat zegt ook wat.

   

  Jury:Nipt niet de eerste plaats voor dit raadslid dat aan haar eerste periode bezig is en vooral het laatste halfjaar 2008 als een komeet naar boven is geschoten en zich erg sterk ontwikkelt. Waar het eindigt kunnen we nu nog niet inschatten maar ze staat haar ‘mannetje’ en was met name in de hele sores rondom het Parktheater sterk bezig. Liet zich bij het wat onsmakelijk debat over het recht van interpellatie, waar coalitie-aanvoerdster uiteindelijk bakzeil haalde, de kaas geenszins van het brood eten en had flair en durf.

  Weet ook verbindend goed te acteren en kan daarom allianties slaan waar dat zinvol is. Gezien haar leeftijd en kwaliteiten zijn de verwachtingen voor verdere doorgroei hoog.
  Dit raadslid komt er wel, en ver, is mijn inschatting.
  Zonder twijfel !
  Renate, van harte, dik verdiend, een gewaardeerd, veelbelovend politica.

  Image

  Derde plaats voor Monique List

  In mijn persoonlijke top voor Raadslid van het jaar 2008, op de derde plaats geeindigd:
  MONIQUE LIST.
  Dat ik hierin niet alleen sta is me gebleken uit alle adviezen, meningen en reacties die ik van collegae, pers en ‘volgers’ van het Raadsgebeuren ontving, waarvoor mijn dank.

  Jury:
  Ze is het rustige, afwachtende wat aan het ontstijgen en is vakbekwaam. Lijkt in het 3e jaar wat feller haar standpunten te verdedigen (mogelijk ook door haar nieuwe rol als vice-voorzitter) en lijkt het beu lijkt om zich te laten ringeloren of zich met college-kluitjes in het riet te laten sturen.
  Gevoegd bij de doorstijging tot vice-voorzitter maakt het dat ze, na een aanloopperiode, in snel tempo zich verder profileert en meer en meer haar inbreng in de Raad goed tot uiting komt. Ze lijkt de mannen in haar fractie inmiddels gepasseerd en is een gewaardeerd lid in diverse werkgroepen en commissies. Blijft ook in lastige situaties gewoon rustig en laat zich zelfs de kop niet gek maken door een wat eigenzinnige voorzitter van een visitatie-commissie.
  Gedegen stijgend en een kwaliteitsraadslid van formaat. Monique, met alle waardering, rustig, weloverwogen en in werkgroepen waar ik kennis van draag een teamplayer en kwaliteitbrenger, nogmaals proficiat!