Overzicht van 2013

  Image

  Tom van den Nieuwenhuijzen is Raadslid van het Jaar!

  De bevolking van Eindhoven heeft Tom van den Nieuwenhuijzen gekozen tot Eindhovens 'Raadslid van het Jaar'. De politicus van GroenLinks wist in deze strijd zijn collega's Ferry van den Broek (VVD) en Marco van Dorst (D66) voor te blijven. Als beloning ontving Van den Nieuwenhuijzen dinsdag 17 december de Jan van de Biggelaar Award, genoemd naar het in 2009 overleden PvdA-raadslid. Hij kreeg die uit handen van Frank Depla (PvdA), de winnaar van 2012.

  In het juryrapport wordt gesteld, dat Van den Nieuwenhuijzen in korte tijd een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt, zowel als raadslid als commissievoorzitter. "Hij is gedreven, houdt vast aan zijn politieke principes en doelen. Hij heeft een goede dossierkennis en is zeer alert in het debat." Ook wordt hij geprezen om zijn communicatieve vaardigheden, empathisch vermogen, inzet en integriteit.

  Image

  Jessica van Eijs is Talent van het Jaar!

  Tijdens de bijeenkomst in grand café Meneer Frits werd tevens bekend gemaakt, dat D66-raadslid Jessica van Eijs het 'Talent van het Jaar' is. Zij is volgens de jury het laatste jaar 'als een komeet omhoog geschoten', wat zij zichtbaar maakt in haar bijdragen in het debat en hoe zij de onderwerpen Maatschappij en Cultuur behandelt. Haar stijl wordt geprezen: puur en eerlijk; een politiek belofte.

  Image

  Lenie Scholten is Wethouder van deze Periode!

  De stichting Raadslid van het Jaar kiest eenmaal in de vier jaar ook nog de 'Wethouder van deze Periode'. Voor die titel kwamen in aanmerking: Lenie Scholten (GroenLinks), Joost Helms (VVD) en Staf Depla (PvdA). De jury was vol lof over de drie genomineerden, maar koos uiteindelijk voor Lenie Scholten. In het rapport wordt ze een echte vakwethouder genoemd, die weet waar ze het over heeft. "Van meet af aan was ze van onbesproken kwaliteit. Ze toont leiderschap en heeft zonder noemenswaardige problemen met Wij Eindhoven een enorme verandering in gang gezet. Ze is deskundig en loodst lastige dossiers door de raad, die dubbel in de picture staan omdat het zaken betreft, die mensen rechtstreeks raken", aldus de jury. Scholten treedt in de voetsporen van Erik van Merrienboer, die de onderscheiding in 2009 in ontvangst mocht nemen.

  Het was de zesde keer dat de stichting Raadslid van het Jaar deze verkiezing organiseerde. Doel ervan is het goede raadswerk positief in de schijnwerpers te zetten. Raadsleden worden beoordeeld op onder de volgende criteria: initiatief, bijdrage in het debat, zichtbaarheid in de stad en behaald resultaat.

  Stemburo is gesloten !

  Marco van Dorst (D66), Ferry van den Broek (VVD) en Tom van den Nieuwenhuijzen (GroenLinks) zijn de 3 genomineerden voor de Eindhovense titel van Raadslid van het Jaar 2013. Voor de titel van talent van het jaar zijn Jessica van Eijs (D66) en Joost de Jong (VVD) de 2 genomineerden.

  De stembus is gesloten en de stemmen worden nu geteld.
  Op 17 december zal de uitslag bekend worden gemaakt in Grand Café Mijnheeer Frits !

  Bekijk hier de foto's van de publieksavond in de Oude Rechtbank:

  Eindhovenaren kiezen Raadslid van het Jaar

  Eindhovenaren kunnen de komende weken zelf bepalen wie ze dit jaar het beste gemeenteraadslid vinden: Marco van Dorst (D66), Tom van den Nieuwenhuijzen (GroenLinks) of Ferry van den Broek (VVD). Een jury van deskundigen wees dit drietal woensdag (20 november) aan voor de eindstrijd. Dat gebeurde tijdens een publieksavond in Oude Rechtbank. Inwoners van Eindhoven kunnen nu tot 14 december hun voorkeur kenbaar maken via www.raadslidvanhetjaar.nl. De stem dient vergezeld te gaan van een motivatie. Die kan namelijk beslissend zijn in de uiteindelijke keuze van de winnaar. Ook kan gestemd worden via Twitter en Facebook.

  Tijdens dezelfde bijeenkomst is tevens vastgelegd welke raadsleden ditmaal mogen strijden om de titel 'Talent van het Jaar'. Hierbij kwamen Jessica van Eijs (D66) en Joost de Jong (VVD) als besten uit de voorronde. Ook hier bepaalt het publiek wie deze titel een jaar lang mag dragen.

  De winnaars worden dinsdag 17 december bekend gemaakt, direct na afloop van de laatste raadsvergadering van dit jaar. Dat gebeurt rond 21.00 uur in grand café Meneer Frits aan de Markt. Het beste raadslid wordt de opvolger van PvdA'er Frank Depla en ontvangt de Jan van de Biggelaar Award, genoemd naar het in 2009 plotseling overleden raadslid. Ook is er een kunstwerk voor het Talent van het Jaar.
  Bij die gelegenheid wordt tevens bekend gemaakt welke wethouder in de huidige raadsperiode het best heeft gefunctioneerd.

  De organisatie van de verkiezing is in handen van de stichting Raadslid van het Jaar. Zij probeert langs deze weg het werk in de gemeenteraad in een positief daglicht te stellen. Raadsleden zijn immers het gehele jaar vele uren per week bezig met het behartigen van lokale belangen.

  Levendige SPAM

  Op zondag 17 november was het weer een uiterst geanimeerde SPAM waarbij naast de immer aan bod komende onderdelen cultuur en muziek ook het politieke item ditmaal stevig werd ingevuld, door de recentelijk gekozen kandidaten voor de titel Raadslid van het jaar 2013 en talent raadslid van het Jaar 2013 zich te laten presenteren.

  Drie swingende talenten te weten Jessica van Eijs ,Joost de Jong en Ernest Maas gaan uitmaken wie zich de opvolger mag gaan noemen van VVD-er Ferry van den Broek.

  Bekende gezichten waren er te zien bij de 5 kandidaten voor de titel Raadslid van het Jaar want zowel Bianca van Kaathoven, Karin Wagt, Marco van Dorst als Tom van den Nieuwenhuijzen waren ook voorgaand jaar in de race voor de titel.

  In een rap tempo konden alle 8 potentials via een ‘pitch’ zich bekend maken en dat deden ze allen op een prima wijze.

  Frank Depla gaf nog zijn ervaringen weer, wat het behalen van zo’n titel te weeg brengt en zette de ontwerper van de Jan van den Biggelaar Award, Peter Nagelkerke, nog even in de spots. Ondertussen zijn we benieuwd wie deze Award voor een jaar van hem mag overnemen.

  Aanstaande woensdagavond om 20.30 uur (inloop vanaf 20.00 uur) zal middels een publieksavond in de Oude Rechtbank, Stratumseind, bekend worden welke 3 verder gaan en welke 2 talenten het onderling gaan uitmaken. Daarna kan het publiek de kandidaat van hun keuze invullen op o.a. de website raadslidvanhetjaar.nl of via de Facebookpagina Raadslidvhjaar.

  De genomineerden voor het 'Talent van het Jaar', Joost de Jong (VVD) , Ernest Maas (SP) en Jessica van Eijs (D66).

  Image
  Image