Overzicht van 2014

  Talent-raadslid 2014 Saskia Lammers (GL) doneert haar goede doelen-cheque aan workshop 'Poezie voor tieners'.

  Tijdens de jeugdtheaterdagen zullen de nieuwe en ‘oude’ stadsdichter van Eindhoven op vrijdag 23 oktober in het Parktheater in Eindhoven een workshop poezie geven voor tieners. Een mooi en gedurfd initiatief voor een ontwapenende doelgroep. Dit gezamenlijk stadsdichters-project is mede mogelijk omdat Saskia Lammers (GroenLinks) haar ‘goede doelen-prijs’, die zij ontving bij haar uitverkiezing tot meest getalenteerd raadslid van het Jaar 2014, ter beschikking stelde van dit project.

  Eind september droeg stadsdichter Merel Morre het stokje over aan de nieuwe stadsdichter Nienke Esther Grooten. Nienke Esther Grooten weet in haar gedichten poezie verrassend toegankelijk te maken voor veel Eindhovenaren. Zo ook voor tieners.

  Nienke Esther Grooten over tieners: "Je hersenen groeien als een soort bloemkool alle kanten tegelijk op, wat heel verwarrend kan zijn. Poëzie is een fijne manier om dingen voor jezelf overzichtelijk te maken, te kunnen duiden, omdat je in poëzie de vrijheid hebt om dingen ongeveer in plaats van precies te omschrijven."

  Merel Morre: " Als stadsdichter schrijf je over alles wat er om je heen gebeurt. Wat je ziet, hoort, ruikt, maar ook over de actualiteit. Daarnaast is de rol van een stadsdichter ook het aanboren van nieuwe aandacht voor poëzie. Interesse en motivatie bij nieuwe doelgroepen. In deze workshop combineren we dus beide zaken: schrijven over actualiteit (pesten) én de doelstelling om nieuwe groepen te motiveren voor poëzie. Pesten is in deze tijd vaker in het nieuws, omdat de gevolgen soms enorm groot zijn.”

  Wij zijn van mening dat Saskia Lammers er met de toekenning van haar prijs, in geslaagd is, om met behulp van de stadsdichter(s), een bijzondere activiteit te stimuleren en mede te initiëren en complimenteert haar met deze keuze, de hoop uitsprekend dat dit succesvol mag zijn en een mooi vervolg kan krijgen.

  Eindhoven, 21-10-1015

  Stichting Raadslid van Het Jaar
  NB Foto: Johan Plateijn

  Image
  Image

  Marcel van Bussel met de Joost van de Biggelaar award

  Image