Overzicht van 2016

  Rik Thijs en Thomas Reijnaerts

  Image

  En het negende Raadslid van het jaar werd Rik Thijs, de fractievoorzitter van GroenLinks. Als talent 2016 werd verkozen Thomas Reijnaerts van D66. Proficiat!

  De Jan van de Biggelaar award

  Image
  Image

  Wie wordt raadslid van het jaar 2016?

  Update 15-12-2016 24:00 uur:

  Er kan niet meer worden gestemd.

   

  Wie wordt hét raadslid van het jaar 2016? Die vraag kan vanaf donderdag 1 december mede beantwoord worden door de inwoners van Eindhoven. Er kan tot en met 15 december gestemd worden op de site www.raadslidvanhetjaar.nl. Voor de titel ‘Raadslid van het Jaar’ komen alle 45 leden van de gemeenteraad in aanmerking. De stem dient vergezeld te gaan van een deugdelijke motivatie. Ook kan gestemd worden via Twitter en Facebook. Tevens kan uit de in 2014 aangetreden nieuwe raadsleden het ‘Talent van het Jaar’ gekozen worden.

  Het is voor de negende maal dat deze verkiezing plaats vindt. In 2015 werd Saskia Lammers (GroenLinks) gekozen tot het beste raadslid. Het laatste Talent van het Jaar was Mpanzu Bamenga van D66. In de jury zitten opnieuw vijf voormalige raadsleden met een verschillende politieke achtergrond: Mary Fiers (PvdA), Aline Zwierstra (VVD), Anjo Breuers (Groen Links), Jos Peters (CDA) en Marcel van Bussel (Leefbaar Eindhoven), alsmede voorzitter Remco van Dooren van de Dorpsraad Acht en Bibliotheek-directeur Albert Kivits.

  De organisatie van de verkiezing is in handen van de stichting Raadslid van het Jaar. Zij probeert langs deze weg het werk in de gemeenteraad in een positief daglicht te stellen. Raadsleden zijn immers het gehele jaar vele uren per week bezig met het behartigen van lokale belangen. Voor de verkiezing van Raadslid van het Jaar of Talent van het Jaar wordt vooral gekeken naar de manier, waarop de kandidaten zich het afgelopen jaar hebben onderscheiden: Hebben ze initiatieven genomen, hoe stonden ze in het debat en welke rol speelden ze in de richting van bewoners en organisaties?

  Voorafgaand aan de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie op 9 januari wordt om 16.30 uur bekend gemaakt wie zich Raadslid van 2016 mag noemen. De winnaar ontvangt dan de Jan van den Biggelaar Award, genoemd naar het in 2009 plotseling overleden raadslid. Ook krijgt dan het Talent van het Jaar een plaats in de schijnwerpers.