Raadslid van het Jaar 2018

  rvhj_header_justin.jpg

  De uitslagen van de verkiezing!

  De publieksprijs Raadslid van het Jaar 2018

  Nr. 1: Remco van Dooren (CDA)
  Nr. 2: Tjerk Langman (Lijst Pim Fortuyn)
  Nr. 3: Samir Toub (GroenLinks)

  Raadslid van het Jaar 2018 (keuze door instellingen/genodigden)

  Nr. 1: Henk Jager! (ChristenUnie)
  Nr. 2 (gedeeld): Rik Thijs (GroenLinks)
  Nr. 2 (gedeeld): Arnold Raaijmakers (PvdA)

  Talent van het Jaar 2018 (keuze door instellingen/genodigden)

  Nr. 1: Remco van Dooren (CDA)
  Nr. 2: Lex Janssen (VVD)
  Nr. 3 (gedeeld): Robin Verleisdonk (d66)
  Nr. 3 (gedeeld): Eva de Bruijn (GroenLinks)

  De publieksprijs Raadslid van het Jaar 2018

  Nr. 3: Samir Toub (GroenLinks)
  In de motivaties van het publiek lezen we samengevat onderstaande karaktereigenschappen, vaardigheden en kenmerken:
  Samir is heel goed op de hoogte van wat er speelt in de stad. Hij staat met zijn voeten in de klei, is benaderbaar en erg betrokken.
  Kent u het spreekwoord: ‘jong geleerd, oud gedaan’? Daarom willen we jullie deze stemmotivatie niet onthouden: “Ik heb Samir als zijn leraar op de middelbare school mogen ervaren. Ik vond hem een uiterst sympathieke jongen, eerlijk, recht door zee, iemand met doorzettingsvermogen die wist wat hij wilde”.
  Dat gold toen en nu nog steeds.
  Tot slot werd opvallend vaak zijn gevoel voor humor benoemd en waren veel mensen zeer enthousiast over zijn maidenspeech. Voor wie het niet gezien heeft; even uitzending gemist terugkijken.

  Nr. 2: Tjerk Langman (Lijst Pim Fortuyn)
  Het publiek is eensluidend over Tjerk. Hij is fanatiek, neemt duidelijk stelling (ook al heeft hij een afwijkend standpunt), is niet bang, is een spraakmakend raadslid, spreekt duidelijke taal en is recht door zee.
  Door het publiek wordt zijn inzet voor de wijk Vaartbroek geprezen. Ook wordt zijn inzet voor “de Nederlandse tradities” en “veiligheid” geprezen.
  Tot slot wordt zijn inzet voor het monument voor de slachtoffers van de Hercules ramp op Eindhoven door het publiek gewaardeerd.

  Nr. 1: Remco van Dooren (CDA)
  Remco wordt door het publiek omschreven als: ambitieus, onvermoeibaar, zeer gedreven, een keiharde werker, jong, fris en enthousiast.
  Ook zijn inzet voor de wijk Acht, nu en voorheen, worden voor veel mensen geroemd. Meerdere stemmers roemen zijn inzet voor de dansschool CMWDS in Eindhoven.
  Ook op zijn werk is hij populair, want enkele vaders van collega’s hebben op hem gestemd.
  Opvallend is dat Remco ook buiten het CDA populair is. Dat blijkt onder andere uit: “ik ben zelf een VVD'er maar kom hem overal tegen en dat is fijn bij een volksvertegenwoordiger” en “het CDA is niet mijn partij, maar de inzet van deze jongen is waanzinnig”.
  Ook zijn zichtbaarheid op sociale media wordt geprezen door de stemmers.

   


  Raadslid van het Jaar 2018 (keuze door instellingen/genodigden)

  Nr. 2 (gedeeld): Rik Thijs (GroenLinks)
  Rik is zeker geen onbekende. Rik won immers twee jaar (2016 en 2017) op rij de verkiezing Raadslid van het Jaar. Ook dit jaar gooit hij hoge ogen! Rik wordt geprezen om zijn debatvaardigheden en dossierkennis.
  Zijn verbindende kwaliteiten komen ook van pas in coalitieverband. Volgens de stemmers is Rik gegroeid in zijn rol als fractievoorzitter. En van een steeds groter wordende fractie is dat niet eenvoudig.
  Ook wordt Rik geprezen vanwege zijn agendabepalende rol op het dossier Eindhoven Airport.

  Nr. 2 (gedeeld): Arnold Raaijmakers (PvdA)
  Arnold werd in 2011 al raadslid van het jaar. Sindsdien kreeg hij regelmatig eervolle vermeldingen. Ook dit jaar weer. Hij is dus duidelijk geen eendagsvlieg, maar een blijvertje. En een geducht tegenstander van menig wethouder. Ook de eigen wethouders worden niet gespaard. Met Arnold in de coalitie heb je geen oppositie nodig.
  De stemmers omschrijven Arnold als: verbaal scherp, agendabepalend, vasthoudend en kritisch. Maar altijd correct. Zo kan het dus ook.
  Zijn onderzoekende aanpak wordt gewaardeerd
  Ook zijn financiële kennis wordt als grote kwaliteit voor de raad benoemd.

  Nr. 1: Henk Jager! (ChristenUnie)
  Deze winnaar is fractievoorzitter en enig raadslid van de ChristenUnie. Hij weet respect af te dwingen door zijn constructieve en verbindende kwaliteiten. Hij is altijd actief op zoek naar verbinding met de andere partijen en is niet steeds bezig met zijn eigen gelijk.
  Een van de stemmers motiveert de keuze voor Henk als volgt: “Henk Jager is in korte tijd in staat gebleken "het geweten" van de raad te worden”.
  Ook zijn innemende persoonlijkheid wordt geroemd.
  Tot slot wordt zijn inzet om te komen tot oplossingen buiten de raadsvergaderingen om gewaardeerd.


  Talent van het Jaar 2018 (keuze door instellingen/genodigden)

  Nr. 3 (gedeeld): Robin Verleisdonk (d66)
  Als nieuweling meteen fractievoorzitter worden van een oppositiepartij: ga er maar aan staan! En dat doet Robin volgens de stemmers goed. Hij houdt zich goed staande als hij in debatten onder vuur wordt genomen door andere raadsleden.
  Robin is volgens de stemmers helder, kalm en heeft overzicht. Een van de stemmers merkt op dat hij “met goede coaching kan uitgroeien tot een van de gezichtsbepalende raadsleden deze periode”.

  Nr. 3 (gedeeld): Eva de Bruijn (GroenLinks)
  Eva wordt omschreven als: jong, bevlogen, geïnteresseerd, geïnformeerd, leergierig, nieuwsgierig en betrokken. Een citaat van een van de stemmers “Eva heeft alle aspecten om zich talent te mogen noemen”. Ook is Eva volgens haar stemmers “zeker van haar zaak” en laat ze “de kaas niet van het brood eten”.
  Dat is heel mooi vindt de jury tussen al dat mannelijk geweld. Go girl!
  Ook wordt Eva geprezen om haar vernieuwende benadering van de uitdagingen in Eindhoven met design-thinking! Ook haar initiatieven voor innovatieve bijeenkomsten met de stad worden gewaardeerd.

  Nr. 2: Lex Janssen (VVD)
  Lex wordt door de stemmers getypeerd als een raadslid dat indruk maakt tijdens debatten. Hij is snel en scherp, maar respectvol. Als beginnend raadslid, maar verbaal sterk, weet hij in de debatten ook ervaren raadsleden van repliek te dienen. Ook wordt hij geroemd voor zijn inhoudelijke kennis. Als financieel woordvoerder, toch niet het minste onderwerp bij deze gemeente zoals u weet, heeft hij tijdens zijn eerste begrotingsdebat indruk gemaakt.
  Tot slot worden zijn contacten buiten de raad, onder meer met ondernemers, geprezen.

  Nr. 1: Remco van Dooren (CDA)
  Van Remco hebben we net al een uitgebreide omschrijving gehoord. Dat gaan we nu niet allemaal herhalen. Aanvullend wordt nog wel vermeld dat hij een goede debater is en dat we hier volgens een van de stemmers te maken hebben met onze toekomstige minister-president.

  Nieuwe opzet verkiezing 'Raadslid van het Jaar'

  De verkiezing van het beste gemeenteraadslid van Eindhoven krijgt dit jaar een andere opzet. Voor de nieuwe opzet is gekozen om de inbreng van de stad groter te maken.

  Dit jaar is er voor het eerst een afzonderlijke publieksprijs voor het beste raadslid 2018. Iedereen kan vanaf nu een stem uitbrengen via de website www.raadslidvanhetjaar.nl. Dat moet uiterlijk 13 december gebeuren. Voor de ‘Raadslid van het Jaar Publieksprijs’ komen alle 45 leden van de gemeenteraad in aanmerking. Bij het uitbrengen van de stem is het verplicht een motivatie in te vullen. Ook wordt via Twitter en Facebook opgeroepen om te stemmen.

  Voor inwoners van Eindhoven en omgeving

  Hoe gaat u uw stem uitbrengen?
  LET OP: U kunt slechts éénmaal uw stem uitbrengen!
  Op het formulier vult u in:

  • Uw e-mail adres
  • Bent u inwoner van Eindhoven?
  • Uw keuze voor de fractie
  • Uw keuze voor het raadslid
  • Uw motivering

   

  Het is niet meer mogelijk om uw stem uit te brengen.

  Voor maatschappelijke organisaties / politiek / genodigden

  Hoe gaat u uw stem uitbrengen?
  LET OP: U kunt per formulier slechts éénmaal uw stem uitbrengen!

  Allereerst gaat u inloggen met de door ons verkregen logincode en wachtwoord.

  Op het formulier vult u in:

  • Uw keuze voor de fractie
  • Uw keuze voor het raadslid
  • Uw motivering

  (De buttons voor vergeten gebruikersnaam en wachtwoord kunt u niet gebruiken. Wij kennen immers uw e-mail adres niet...)

  Het is niet meer mogelijk om uw stem uit te brengen.

  icon facebook 800x800

  icon twitter 800x800

  logo totalwebshops

  logo studio040

  logo eindhoven

  logo ED